Cégalapítás

Cégalapítás előtti teendők

Keresse fel könyvelőjét!

Cégalapítás előtt mindenképp konzultáljon a könyvelőjével, mert a cégalapításkor a cégbíróság felé egy formanyomtatványon be kell jelölni, hogy milyen adószámot szeretne a cég. Pl. ÁFA mentes, vagy ÁFA szempontból speciális adószám, KATA, KIVA.

Továbbá a létesítő okiratnak tartalmaznia kell, hogy az ügyvezető megbízási jogviszonyban, vagy munkaviszonyban álljon-e a céggel, mert ez kihat a járulékfizetés mértékére. Ennek kérdéskörét is egyeztesse könyvelőjével.


Egyéb hasznos információk

Cégnév

A kiválasztott cégnevet kérem ellenőrizze a http://www.e-cegjegyzek.hu/index.html oldalon. A cégnévnek a már meglévő cégnevektől legalább 4 betűvel (a szám és egyéb karakter nem számít megkülönböztetésnek) különbözniük kell.

Tevékenységi körök (TEÁOR)

Javasoljuk, hogy Ügyfelünk csak azt a tevékenységi kört vegyék fel, melyet valóban végezni fog a társaság, hiszen a könyvelő ügyfélkapun keresztül bármikor ingyenesen be tud jelenteni új tevékenységi köröket.

A tevékenységi körök listáját a http://www.ksh.hu/apps/vb.teaor_main.teaor08_fa oldalon tekintheti meg!

Hogyan tudunk céget alapítani szakszerűen, precízen és hatékonyan?

A kapcsolatfelvételt követően Ön e-mailben kapni fog egy kitöltendő űrlapot, amelyet szíveskedjen kitölteni és visszaküldeni az irodánk részére. Az űrlap azokat az adatokat tartalmazza, amely ahhoz szükséges, hogy a cégalapításhoz szükséges okiratokat irodánk elő tudja Önnek készíteni.

Az adatok beérkezését követően 1-2 munkanapon belül előkészítjük a szükséges iratokat és ezzel egyidőben felvesszük Önnel a kapcsolatot, ahol leegyeztetjük az aláírás időpontját, valamint megválaszoljuk a még esetlegesen felmerülő kérdéseit.

Az Ügyfélnek az aláírásra mindenképp magával kell hoznia a személyi igazolványát, lakcímkártyáját és adókártyáját, amelynek bemutatásával igazolja irodánk felé a személyazonosságát.

Az aláírás körülbelül 30 percet vesz igénybe, hiszen az iratokat már korábban elkészítjük Önnek. Az aláírások minden félnek jelen kell lennie, de lehetőség van arra is, hogy az aláírást távolról bonyolítsuk le, vagyis ügyfeleinknek nem kell személyesen megjelenniük irodánkban. Ez az ún. távazonosítás, amiről részletesebben itt olvashat!

A megbízásunk a cégbíróság előtti képviseletre is kiterjed, így az aláírást követően, az aláírt okiratokat benyújtjuk az illetékes cégbírósághoz.

A cégbíróság az elektronikus tanúsítványt 1 munkanapon belül megküldi részünkre, amelyet továbbítunk Önnek. A tanúsítvány tartalmazza a cég legfontosabb adatait, mint a cégjegyzékszám és adószám. Fontos, hogy ezt követően már számlát is tud kiállítani a cégről.

A cégbíróság általában 1-5 munkanapon belül bejegyzi a céget a cégjegyzékbe.

A cégeljárási illeték egyszerűsített cégalapítás esetén az alábbiak szerint alakul:

  • Kft. esetén: 0,- Ft (nincsen)
  • Bt. esetén: 0,- Ft (nincsen)
  • Zrt. esetén: 50.000,- Ft

A konkrét ügyvédi díj vonatkozásában kérjen konkrét árajánlatot az info@tancziko.hu email címen, vagy telefonon a 06 30/ 737 43 14-es telefonszámon!