Egyesület alapítása

Az egyesület (és különös formái: a párt, a szövetség és a szakszervezet) az alapító(k) által elfogadott létesítő okiraton (pl. alapszabály) alapuló bírósági nyilvántartásba vétellel jön létre. A nyilvántartásba vétel kezdeményezésére a kérelmező jogosult.

Egyesületet legalább 10 fő tag hozhat létre úgy, hogy ez a 10 alapító tag a szervezet megalakulását kimondja, alapszabályát megállapítja és ügyintéző, képviseleti szervét megválasztja. Az egyesületnek magyarországi székhellyel kell rendelkeznie. Alapító vagyon az egyesület alapításához nem szükséges.

Ki lehet egyesületi tag?

  • Magánszemély, 18 év alatti személy is (de helyette törvényes képviselője tesz nyilatkozatot) és nem magyar állampolgár is
  • Jogi személy

Hogyan tudunk egyesületet alapítani szakszerűen, precízen és hatékonyan?

A kapcsolatfelvételt követően Ön e-mailben kapni fog egy kitöltendő űrlapot, amelyet szíveskedjen kitölteni és visszaküldeni az irodánk részére. Az űrlap azokat az adatokat tartalmazza, amely ahhoz szükséges, hogy az alapításhoz szükséges okiratokat irodánk elő tudja Önnek készíteni.

Az adatok beérkezését követően 3-4 munkanapon belül előkészítjük a szükséges iratokat és ezzel egyidőben felvesszük Önnel a kapcsolatot, ahol leegyeztetjük az aláírás időpontját, valamint megválaszoljuk a még esetlegesen felmerülő kérdéseit.

Az Ügyfélnek az aláírásra mindenképp magával kell hoznia a személyi igazolványát, lakcímkártyáját és adókártyáját, amelynek bemutatásával igazolja irodánk felé a személyazonosságát.

Az aláírás körülbelül 60 percet vesz igénybe, hiszen az iratokat már korábban elkészítjük Önnek. Az aláíráson minden félnek jelen kell lennie, de lehetőség van arra is, hogy az aláírást távolról bonyolítsuk le, vagyis ügyfeleinknek nem kell személyesen megjelenniük irodánkban. Ez az ún. távazonosítás, amiről részletesebben itt olvashat!

A megbízásunk a bíróság előtti képviseletre is kiterjed, így az aláírást követően, az aláírt okiratokat a kérelemmel együtt ÁNYK űrlap segítségével elektronikus úton az Ügyfélkapun keresztül benyújtjuk a bíróságra.

A konkrét ügyvédi díj meghatározására sok esetben csak személyes konzultációt követően kerülhet sor, miután részletesen megismertük az ügyét, felmértük annak nehézségi fokát, és tájékoztattuk lehetőségeiről, az általunk legjobbnak ítélt megoldásokról.

Kérjen konkrét árajánlatot az info@tancziko.hu email címen, vagy telefonon a 06 30/ 737 43 14-es telefonszámon!