Házasság felbontása – közös megegyezéssel

Amennyiben a házastársak között megegyezés alakult ki a házasság felbontásával kapcsolatban, úgy bizonyos feltételek fennállása esetén lehetőség van arra, hogy a bíróság akár 1-2 hónapon belül megszüntesse a házasságot.

Fontos, hogy a bíróság a házasság megromlásához vezető okokat csak akkor nem vizsgálja, ha a felek a házasság felbontását egyezség alapján közösen kérik.

A házastársaknak az egyezségben az alábbiakban kell megegyezniük:

  • közös gyermek tekintetében a szülői felügyelet gyakorlása,
  • a különélő szülő és a gyermek közötti kapcsolattartás,
  • a gyermek tartása
  • a házastársi közös lakás használata, valamint – ez iránti igény esetén – a házastársi tartás

A házasság megszüntetésével – és igény szerint a közös vagyon megosztásával – kapcsolatban irodánk szakszerű és precíz segítséget nyújt Önöknek, amellyel zökkenőmentesen és hatékonyan felbonthatják a házasságukat.

Kapcsolatfelvételt követően irodánk személyes vagy skype konzultáció keretében teljeskörű tájékoztatást nyújt a házastársak részére a válás pontos lépéseiről (egyezség, feltételek, bírósági eljárás, határidők).

Azt követően, hogy a házastársak megegyeztek a fent meghatározott pontokban, úgy kapni fognak egy kitöltendő űrlapot, amelyet szíveskedjenek kitölteni és visszaküldeni az irodánk részére. Az űrlap azokat az adatokat tartalmazza, amelyek ahhoz szükségesek, hogy irodánk a házasság felbontását tartalmazó egyezséget elő tudja készíteni Önöknek.

Az adatok beérkezését követően 2-4 munkanapon belül előkészítjük a házassági vagyonjogi szerződést, valamint ezzel egyidőben felvesszük Önnel a kapcsolatot, ahol leegyeztetjük az aláírás időpontját és megválaszoljuk a még esetlegesen felmerülő kérdéseit.

Az aláírást megelőzően megküldjük e-mailben a felek részére az elkészített egyezség tervezetet. A tervezetet a felek átolvassák és az észrevételeiknek megfelelően kiegészítjük és módosítjuk. Így már az aláírás zökkenőmentesen zajlik, amely – felek számától függően – nagyságrendileg 30 percet vesz igénybe.

Az aláírást követően az irodánk az egyezséget benyújtja az illetékes bírósághoz – természetesen keresetlevéllel együtt – aki az egyezséget jóváhagyja és az megszületik az ítélet a házasság felbontásáról.

Az Ügyfélnek az aláírásra mindenképp magával kell hoznia a személyi igazolványát, lakcímkártyáját és adókártyáját, amelynek bemutatásával igazolja irodánk felé a személyazonosságát.

Az aláíráson minden félnek jelen kell lennie, de lehetőség van arra is, hogy az aláírást távolról bonyolítsuk le, vagyis ügyfeleinknek nem kell személyesen megjelenniük irodánkban. Ez az ún. távazonosítás, amiről részletesebben itt olvashat!

A konkrét ügyvédi díj meghatározására sok esetben csak személyes konzultációt követően kerülhet sor, miután részletesen megismertük az ügyét, felmértük annak nehézségi fokát, és tájékoztattuk lehetőségeiről, az általunk legjobbnak ítélt megoldásokról.

Kérjen konkrét árajánlatot az info@tancziko.hu email címen, vagy telefonon a 06 30/ 737 43 14-es telefonszámon!