Házassági vagyonjogi szerződés – közös vagyont megosztó szerződések

A házassági vagyonjogi szerződés és a közös vagyon megosztásával kapcsolatos szerződés érvényességéhez ügyvéd által ellenjegyzett magánokiratba foglalás szükséges.

Kapcsolatfelvételt követően igény szerint irodánk személyes vagy skype konzultáció keretében teljeskörű tájékoztatást nyújt a házasulók/házastársak részére a vagyonjogi rendszerekről (vagyonelkülönítés, közszerzemény), amelyeket a házassági életközösségük idejére alkalmazni kívánnak.

Azt követően, hogy a felek kiválasztották a számukra legideálisabb vagyonjogi rendszert, úgy kapni fog egy kitöltendő űrlapot, amelyet szíveskedjenek kitölteni és visszaküldeni az irodánk részére. Az űrlap azokat az adatokat tartalmazza, amelyek ahhoz szükségesek, hogy irodánk a házassági szerződést elő tudja készíteni Önöknek.

Amennyiben a Felek között nem jön létre házassági szerződés, úgy a házassági életközösség időtartama alatt a törvényes vagyonjogi rendszer érvényesül, ennek lényege, hogy annak alapján a házastársak osztatlan közös tulajdonát képezi mindaz, amelyet a házassági életközösség ideje alatt akár együttesen, akár külön-külön szereztek, kivéve azt, ami bármelyik házastárs különvagyonába tartozik.

Az adatok beérkezését követően 2-4 munkanapon belül előkészítjük a házassági vagyonjogi szerződést, valamint ezzel egyidőben felvesszük Önnel a kapcsolatot, ahol leegyeztetjük az aláírás időpontját, valamint megválaszoljuk a még esetlegesen felmerülő kérdéseit.

Az aláírást megelőzően megküldjük e-mailben a felek részére az elkészített házassági szerződés tervezetet. A tervezetet a felek átolvassák és az észrevételeiknek megfelelően kiegészítjük és módosítjuk. Így már az aláírás zökkenőmentesen zajlik, amely – felek számától függően – nagyságrendileg 30 percet vesz igénybe.

Az Ügyfélnek az aláírásra mindenképp magával kell hoznia a személyi igazolványát, lakcímkártyáját és adókártyáját, amelynek bemutatásával igazolja irodánk felé a személyazonosságát.

Az aláíráson minden félnek jelen kell lennie, de lehetőség van arra is, hogy az aláírást távolról bonyolítsuk le, vagyis ügyfeleinknek nem kell személyesen megjelenniük irodánkban. Ez az ún. távazonosítás, amiről részletesebben itt olvashat!

Irodánk teljes körű ügyintézést vállal, amely magában foglalja a pert megelőző részletes tényállás megismerését személyes vagy skype konzultáció keretében, az ügy sikerkilátásának megállapítását, keresetlevél és egyéb beadványok elkészítését és a tárgyaláson való képviseletet.

A konkrét ügyvédi díj meghatározására sok esetben csak személyes konzultációt követően kerülhet sor, miután részletesen megismertük az ügyét, felmértük annak nehézségi fokát, és tájékoztattuk lehetőségeiről, az általunk legjobbnak ítélt megoldásokról.

Kérjen konkrét árajánlatot az info@tancziko.hu email címen, vagy telefonon a 06 30/ 737 43 14-es telefonszámon!