Ingatlan csere

Ha a felek ingatlanok tulajdonjogának kölcsönös átruházására vállalnak kötelezettséget, az adásvétel szabályait kell megfelelően alkalmazni. Ebben az esetben mindegyik fél eladó a saját szolgáltatása és vevő a másik fél szolgáltatása tekintetében.

A kapcsolatfelvételt követően Ön e-mailben kapni fog egy kitöltendő űrlapot, amelyet szíveskedjen kitölteni és visszaküldeni az irodánk részére. Az űrlap azokat az adatokat tartalmazza, amelyek ahhoz szükségesek, hogy a csereszerződést irodánk elő tudja Önnek készíteni.

Az adatok beérkezését követően 1-3 munkanapon belül előkészítjük a szerződést és az ahhoz szükséges iratokat (pl.: megbízási szerződés, letéti szerződés, tulajdonjog bejegyzési engedély stb.) valamint ezzel egyidőben felvesszük Önnel a kapcsolatot, ahol leegyeztetjük az aláírás időpontját, valamint megválaszoljuk a még esetlegesen felmerülő kérdéseit.

Az aláírást megelőzően megküldjük e-mailben a felek részére az elkészített a szerződés tervezetet. A tervezetet a felek átolvassák és az észrevételeiknek megfelelően kiegészítjük és módosítjuk. Így már az aláírás zökkenőmentesen zajlik, amely – felek számától függően – nagyságrendileg 60 percet vesz igénybe.

Az Ügyfélnek az aláírásra mindenképp magával kell hoznia a személyi igazolványát, lakcímkártyáját és adókártyáját, amelynek bemutatásával igazolja irodánk felé a személyazonosságát.

A szerződés aláírását követően az irodánk képviseli Önt a földhivatal előtti eljárásban, amely azt jelenti, hogy a szerződéseket megfelelő példányszámban – a tulajdonjog bejegyzés érdekében – benyújtja az illetékes kormányhivatal földhivatali osztályához.

A tulajdonjog bejegyzés általános ügyintézési határideje 60 nap.

A kapcsolat felvétel előtti teendők

Amikor a vevők kiválasztották az ingatlant, úgy a felek az adásvételi szerződés lényeges tartalmi elemeiben megállapodnak, amelyek:

  • vételár pontos összege
  • vételár fizetési feltételek, ütemezés, határidők
  • vételár kifizetésének módja (készpénz, átutalás)
  • foglaló/előleg összege
  • birtokbaadás

Az aláíráson minden félnek jelen kell lennie, de lehetőség van arra is, hogy az aláírást távolról bonyolítsuk le, vagyis ügyfeleinknek nem kell személyesen megjelenniük irodánkban. Ez az ún. távazonosítás, amiről részletesebben itt olvashat!

A konkrét ügyvédi díj az ügy bonyolultságától (pl. van-e teher az ingatlanon, bankkölcsönt vesznek-e igénybe, van-e elővásárlási jog stb.) függ.

Kérjen konkrét árajánlatot az info@tancziko.hu email címen, vagy telefonon a 06 30/ 737 43 14-es telefonszámon!